Elbilsladdning - Smart Parkering Sverige AB och Wattif EV AS har ingått ett exklusivt partnerskapsavtal

– Att kunna erbjuda elbilsladdning ökar värdet för våra uppdragsgivares parkeringsbestånd. Här får våra kunder möjligheten att både parkera och ladda, oavsett var kund är eller hur länge fordonet parkeras. Vi bygger för framtiden, och Wattifs lösning är idealisk, säger Fatih Gencer, CEO Smart Parkering Sverige.

Denna vecka blev det känt att Smart Parkering Sverige AB och Wattif EV AS ingått ett exklusivt partnerskapsavtal för att bygga ut elbilsladdning på ca 250 000 parkeringsplatser i Sverige.

Parterna kommer att erbjuda destinationsladdning för el- och hybridbilar.  Ambitionen ligger i att skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla parkeringsbestånden med ett utpräglat hållbarhetsfokus och miljömål.

– En ökad förnyelse av bilparken där fler nya bilar kommer ut på våra vägar och ersätter gamla bilar är viktigt för både trafiksäkerheten och miljön. övergången till elektrifierade fordon ökar i nybilsförsäljningen vilket kompenserar för bensin, diesel och hybridfordon säger Joakim Forsmark, Managing Director Wattif Nordic.

– Vårt ambition fokuserar att påskynda elektrifieringen och ladd infrastrukturen globalt, detta genom att erbjuda tillgång till elbilsladdning var man än parkerar, säger Robert Svendsen CEO för Wattif EV Globalt.

Snabbast i Sverige
Smart Parkering Sverige och Wattif har i sitt partnerskap ett stort värde för framtiden, att exploatera och bedriva parkering på ett modernt och miljövänligt sätt, samtidigt med innovativa lösningar bidrar till hållbarhets- och miljömålen. Allt detta för att erbjuda merservice för fastighetsägare och kunder en enkel, modern och positiv upplevelse.

Förutom storsatsning i nationella länder är Sverige ett av Wattifs satsningsområden för elbilsladdning. Att ersätta användningen av fossila bränslen i drivmedel, är det optimala insatsen mot fossilfria fordon och laddinfrastrukturen för att nå det målet. El är en effektiv energibärare och det är faktiskt mer miljövänligt att använda en elbil. Vi ser en expansiv tillväxt inom elektrifierade fordon i Sverige varför Wattif och Smart Parkering Sverige tillsammans bidrar till en positiv klimatpåverkan i laddinfrastrukturen.

– Smart Parkering Sverige är en av de största aktörerna på den Svenska marknaden och växer genom sin moderna teknik snabbast i Sverige. Wattifs satsning inom infrastruktur och laddstationer passar perfekt ihop med den kunskap Smart Parkering Sverige erbjuder Wattif, säger Forsmark.

Miljö i fokus
Wattif är i grunden är ett norskt företag – baserat i Høyanger / Bergen – och verkar nu i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna, Irland och Storbritannien.

– Vi erbjuder oss till Fastighetsägare och motorister, att bygga en gedigen infrastruktur för elbilsladdning, använder modern teknik för att värna om miljön. Vi arbetar ständigt för att förbättra produkter och tjänster för att minimera negativ miljöpåverkan. Vi är otroligt glada för förtroendet vi har fått utav Smart Parkering Sverige, att tillsammans skapa mervärde och gemensamt bidra till hållbarhets- och miljömål, säger Forsmark.

– Vi söker möjligheter där andra ser utmaningar
Flera tusen laddare kommer att installeras i Sverige under 2022, vilket gör Wattif EV till en av de största aktörerna inom elbilsladdning i Sverige.

– Vi följer inte traditionella parkeringslösningar, utan vi söker möjligheter där andra ser utmaningar. Vi investerar i parkeringar där vi kan skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla parkeringsbestånden med hållbarhetsfokus. Vårt fokus är, alltid ge mer än vad vi får,  i det stora hela innebär det också att vi ska bidra till utvecklingen, för en mer hållbart samhälle, säger Gencer.

– Att valet föll på Wattif EV, var ett lätt beslut att fatta. Produkten- en helhetslösning som passar perfekt med det behov vi har och kommer att ha i framtiden. Parternas ambition och värderingar ligger i paritet om värdeskapande och enkelhet för våra kunder. Det ska vara enkelt, modernt och miljövänligt, säger Gencer.

För mer information, kontakta:
Fatih Gencer
VD, Smart Parkering Sverige AB
fatih.gencer@smartp.se
070-791 62 77

Sanna Almgren
vVD, Smart Parkering Sverige AB
sanna.almgren@smartp.se
072-567 74 24

Emre Gül
Försäljningschef, Smart Parkering Sverige AB
emre.gul@smartp.se
072-567 70 50

Se fler nyheter

26 augusti, 2020

Smart Parkering Sverige AB ingår avtal med Familjebostäder

Smart Parkering Sverige AB ingår avtal med Familjebostäder
26 augusti, 2020

Smart Parkering Sverige AB ingår avtal med AB Kristianstadsbyggen

Smart Parkering Sverige AB ingår avtal med AB Kristianstadsbyggen
26 augusti, 2020

Region Uppsala

Smart Parkering Sverige AB firar ännu en vunnen upphandling! Region Uppsala
26 augusti, 2020

Opaltorget Västra Frölunda

Smart Parkering har fått förtroendet att ombesörja parkeringstjänster på Opaltorget i Västra Frölunda.
26 augusti, 2020

Handelsparkeringar och köpcenter i Sverige

Parkeringsupplevelsen hos konsumenter och kunder är oerhört viktig för handelsparkeringar och köpcenter.
26 augusti, 2020

Ramavtal SBB

Sveriges smartaste parkeringsbolag ingår avtal med nordens förmodligen största samhällsbyggare, SBB - Samhällsbyggnadsbolaget.
25 augusti, 2020

Nytt uppdrag, AstraZeneca i Södertälje

Smarta parkeringslösningar vid AstraZeneca i Södertälje.
23 augusti, 2020

Nytt uppdrag, AB Botkyrkabyggen

Smart Parkering Sverige ingår samarbete med AB Botkyrkabyggen.